A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іване-Пустенська громада
Тернопільська область, Чортківський район

Працівники Тернопільщини отримали понад 13 млн грн заборгованої зарплати

Дата: 15.01.2024 10:49
Кількість переглядів: 60

 

 

Упродовж 2023 року працівники територіальних органів ДПС у Тернопільській області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників шести підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Внаслідок проведеної роботи по усіх підприємствах ліквідована заборгованість із заробітної плати на суму понад 2,5 млн грн, з податку на доходи фізичних осіб – на суму 482,6 тис. грн, з єдиного соціального внеску – на понад 1,5 млн гривень.

Окрім цього, проведена індивідуальна роз’яснювальна робота із керівниками 67 підприємств, за наслідками якої 60 з них погасили заборгованість із заробітної плати на суму 10,7 млн грн, з податку на доходи фізичних осіб – 2,5 млн грн, з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  – 3,3 млн гривень.

Також проводиться контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. У минулому році на засіданнях комісій заслухано керівників 147 підприємств та організацій, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному, чи нижче мінімального розмірах. За наслідками проведеної роботи 137 підприємств  підвищили рівень виплати заробітної плати. Завдяки цьому до бюджету надійшло 983,8 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 738 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 Проведена роз’яснювальна робота з аналогічних питань й по 630 підприємствах та організаціях області. В результаті проведеної роботи 559 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. До бюджету надійшло понад 8,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 9,5 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Окрім цього, завдяки активізації розяснювальної роботи щодо необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками у грудні 2023 року прийнято 5167 працівників.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління у Тернопільській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь