A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іване-Пустенська громада
Тернопільська область, Чортківський район

До уваги аграрних підприємств

Дата: 23.06.2023 09:06
Кількість переглядів: 281

 

 

Директору аграрного підприємства

 

Запрошення

від 12.06.2023

На виконання Концепції Державної цільової програми розвитку аграрного сектору економіки від 30.12.2015 р. № 1437-р та Меморандумів про співпрацю Центр професійних бухгалтерів (Метелиця В.М.) за підтримки Департаментів/Управлінь АПР ОДА проводить щоквартальні відеосемінари за міжнародною програмою CPA Agro.

Для керівників, бухгалтерів, юристів, кадровиків та економістів аграрних підприємств підготовлено 3-й відеосемінар у 2023 році: «Воєнні податкові пільги, нові норми оренди с.г. угідь і виплати пайовикам, оновлена зарплатна звітність, зміни у блокуванні ПН/РК, анулювання ЄП 4-ї групи, каса, ТТН, рента, суди».

Кожен з учасників отримає в подарунок Готові рішення для бухгалтера (зразки Договору оренди с.г. техніки, Актів приймання-передачі техніки і послуг; зразки Списків військового обліку та Відомостей оперативного обліку, зразок ф. 20-ОПП (земельні ділянки); приклади уточнюючих декларацій ЄП 4-ї групи, плати за землю і податку на нерухомість, приклади платіжок на сплату податків/ЄСВ, зразок Відомості на виплату готівки).

Період і програма відеосемінару, зміст Спеціального випуску Готових рішень, умови участі наведено у Додатках 1-4.

Увага! Основна реєстрація відкрита до 30 червня 2023 р.!

Зареєструватись можна за формою: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFAnKeaUK8rZXDsOayYn_rqExoJFOEI6GDW-u_dazojjv8bg/viewform або за тел.:

+38(099) 448-99-23, – Юлія (9.00-18.00); +38(067) 132-15-22, +38(050) 555-01-85, Метелиця Наталія Віталіївна (9.00-12.00, 16.00-18.00).

Матеріал актуальний зараз! Не чекайте конкретної дати, реєструйтесь!

Додаткова Інформація на сайті: http://www.cpau.kiev.ua.

Матеріал відеосемінару доступний з 29.05.2023 р. в Особистому кабінеті на сайті Центру професійних бухгалтерів: https://www.cpau.kiev.ua/login. Доступ безстроковий з дати оплати.

Відеосемінар включає 11 відеозаписів, Довідник 3/2023, Спецвипуск 3/2023, Готові рішення (зразки документів у wordі). Література надається у 2-х форматах (!): в електронному вигляді – в Особистому кабінеті та в друкованому варіанті – відправляється Новою поштою або Укрпоштою.

Рахунки і Акти виконаних робіт з ЕЦП надходять в M.E.doc (або FlyDoc, СОТА, FREDO) та на електронну пошту з темою: «Отримано документи з платформи ПТАХ» з пошти no-reply@ezvit.com.ua.

Для учасників відеосемінару 07.07.2023 р. буде проведена онлайн зустріч на платформі zoom, на якій можна задати питання лектору, отримати відповіді та взяти учать в обговоренні.

 

Дякуємо, що Ви з нами! З повагою                          В.М. Метелиця

Додаток 1

ПЕРІОД ВІДЕОСЕМІНАРУ:

Основний період замовлення відео, літератури та проведення онлайн зустрічі

Область

Реєстрація за посиланням

29 травня – 30 червня 2023 р.

Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька,

Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська,

Львівська, Миколаївська, Одеська,

Полтавська, Рівненська,

Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFAnKeaUK8rZXDsOayYn_rqExoJFOEI6GDW-u_dazojjv8bg/viewform

 

 

Додаток 2

ПРОГРАМА ВІДЕОСЕМІНАРУ:

 

1. ПОДАТКОВІ НОВАЦІЇ: скасування пільг зі сплати податків/ЄСВ з 01.07.2023, з 1 липня скасовується пільговий режим оподаткування пального, податкові пільги для окупованих територій і територій бойових дій, штрафи за помилки у податковій звітності, виправлення помилок у податковій звітності, нарахування пені у період ВС, приклади заповнення платіжок на сплату податків і ЄСВ з 01.07.2023 р., штрафи за ненадання відповідей на запити ДПС

2. ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ: новий Закон щодо права власності та оренди земельних ділянок с.г. призначення, з 01.01.2024 р. ЮО мають право на викуп с.г. угідь, викуп земельної ділянки з постійного користування, передача права користування викупленою ділянкою від члена ФГ до ФГ, перехід права власності на земельну ділянку до ФГ від його засновника, перереєстрація права оренди або постійного користування з засновника (члена) ФГ на ФГ, неповернення земельної ділянки після закінчення договору оренди, суборенда с.г. угідь, відомість на виплату готівки за оренду земельних ділянок, довіреність на отримання орендної плати за землю, договір про передачу права землекористування

3. ПРАЦЯ І ЗАРПЛАТА: новий Закон про колективні договори, індексація зарплати, накопичувальна пенсія, встановлення строків бронювання працівників, доповнення критеріїв критично важливих сільгосппідприємств; категорії працівників, які не підлягають бронюванню; недоліки в оформленні списків військовозобов’язаних на бронювання, відповіді про порядок ведення військового обліку, взяття працівника на військовий облік, вручення повісток, оскарження висновку військово-лікарської комісії, працевлаштування осіб з інвалідністю, зміни в наданні різних видів відпусток, щорічна основна і додаткова відпустка, оформлення рішення про виплату лікарняних, лікарняні – частина місяця у неоплачуваній відпустці, виплата лікарняних за періоди неявок, оподаткування добових, в якому розмірі виплачується аванс?

4. ВИКОРИСТАННЯ ПАЛЬНОГО: надання послуг на своєму пальному, пальне для армії, передача пального на зберігання

5. ОПОДАТКУВАННЯ ДОХОДІВ ФІЗОСІБ: оновлена об’єднана звітність з ЄСВ/ПДФО/ВЗ, податковий розрахунок (приклади перехідних відпускних, лікарняних, декретних, мобілізованих, ЦПД в Д1, 4ДФ і Д5), виплата дивідендів, доходи ФОП в 4ДФ

6. ПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ: роз’яснення ДПС щодо режиму експортного забезпечення, зміни порядку розблокування ПН/РК, строки реєстрації ПН/РК, подання додаткових документів для розблокування ПН/РК, рекомендації ДПС щодо подання Таблиці даних платника ПДВ, строки відображення податкового кредиту, облік права на податковий кредит і формування витрат, дроблення ПН при врахованій Таблиці даних не на всі коди УКТ ЗЕД/ДКПП, зміна номенклатури після авансу, розбіжність між первинкою і ПН, виправлення помилок у декларації з ПДВ, передання матеріалів виконавцю робіт (послуг), земельні ділянки в 20-ОПП (приклад)

7. ЄДИНИЙ ПОДАТОК 4-Ї ГРУПИ: подання пустого додатку МПЗ до декларації з ЄП 4-ї групи, анулювання статусу платника ЄП 4-ї групи, сплата земельного податку платниками ЄП 4-ї групи

8. ЕКОПОДАТОК, РЕНТА ЗА НАДРА І СПЕЦВОДОКОРИСТУВАННЯ: екоподаток за викиди в атмосферу і розміщення відходів, плата за надра, звітування з рентної плати за воду власниками свердловин

9. ПІДЗВІТНО-КАСОВІ РОЗРАХУНКИ: розрахунки під звіт, пересувна торгівля та РРО, готівкові обмеження на розрахунки платіжними картками

10. ОБЛІК І ЗВІТНІСТЬ: збільшення строку зберігання первинки, наслідки відсутності ТТН, документи від постачальників відсутні, оригінал електронного документа, амортизація автомобіля переданого ЗСУ, позичка майна, перевірка контрагента в Електронному кабінеті, перевірки Держпродспоживслужби, Держстат оновив форми статзвітності, зміна КВЕДів, подання фінзвітності та аудиторського висновку в ДПС, скасування ліцензування експорту с.г. продукції

11. СУДОВА ПРАКТИКА: земельні спори; засновник ФГ не повинен сплачувати податок на нерухоме майно за належні йому на праві власності сільгоспбудівлі, якими користується ФГ; ТТН не підтверджує базу для нарахування ПДВ, відмова в розблокуванні ПН через невідповідність вантажопідйомності, первинні документи не завжди підтверджують факт господарської операції, формально складена первинка, фіктивні ремонтні роботи, неправомірне списання пального, первинні документи не підтверджують факт господарських операцій, адмінарешт майна за недопуск до податкової перевірки

Додаток 3

ЗМІСТ СПЕЦІАЛЬНОГО ВИПУСКУ ГОТОВИХ РІШЕНЬ

«Документи по військовому обліку, оренда с.г. техніки і послуги, заповнення ПН/РК, захист ЄП 4-ї групи, списання основних засобів і ПММ, позика, касові ордери/журнали»

1. ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК І ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ

3

Повідомлення про призначення керівника та посадову особу, відповідальну за ведення військово обліку (зразок)

3

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку (зразок)

3

Списки персонального військового обліку (зразок)

4

Відомість оперативного обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів (зразок)

5

Наказ про вихід на роботу демобілізованого працівника (зразок)

6

Повідомлення про дату початку відпустки (зразок)

6

Повідомлення про відмову в призначенні лікарняного (зразок)

7

Повідомлення про оплату праці за місяць (зразок)

7

Наказ про надання матеріальної допомоги (зразок)

8

Повідомлення про необхідність отримання трудової книжки у зв’язку зі звільненням (зразок)

9

2. ЗЕМЕЛЬНО-ОРЕНДНІ ВІДНОСИНИ

9

Оренда с.г. техніки з екіпажем (зразки договору, Актів приймання-передачі техніки, Акту приймання-передачі послуг оренди техніки)

9

Договір про надання с.г. послуг (зразок)

18

Звернення про повернення орендної плати громадянином РФ (зразок)

20

3. ПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ

21

Заповнення податкових накладних (код ознаки джерела податкового номера, тип причини, умовні ІПН покупця, код ознаки зведених ПН, код ставки ПДВ)

21

Заповнення розрахунків коригувань (коди причин коригування та їх застосування)

23

Пояснення до Скарги на рішення ГУ ДПС про відмову в реєстрації ПН/РК (зразок)

28

Наказ про встановлення звичайних цін на сільськогосподарську продукцію (зразок)

32

4. ЄДИНИЙ ПОДАТОК 4-ї ГРУПИ

32

Скарга на рішення ДПС про анулювання статусу платника ЄП 4-ї групи (зразок)

32

Відповідь ДПС про надання Витягів по НГО для МПЗ і Розрахунку с.г. частки (зразок)

38

5. КАСОВІ ОПЕРАЦІЇ

42

Прибутковий касовий ордер (зразок)

42

Видатковий касовий ордер (зразок)

42

Журнал реєстрації прибуткових і видаткових касових документів (зразок)

43

6. ОБЛІК І ЗВІТНІСТЬ

45

Позика або безвідсоткова поворотна фінансова допомога (зразок договору, оподаткування)

45

Наказ щодо зміни ліквідаційної вартості об’єкта основних засобів (зразок)

46

Наказ щодо зміни методу амортизації об’єкта основних засобів (зразок)

47

Наказ про затвердження норми витрати пального на службовий легковий автомобіль (зразок)

48

Подорожній лист автомобіля (зразок)

49

Акт на списання пального (зразок)

50

Акт на консервацію основних засобів (зразок)

50

Акт на часткову ліквідацію ОЗ (зразок)

51

Акт на списання автотранспортних засобів (зразок)

53

 

Додаток 4

УМОВИ УЧАСТІ ТА ВАРТІСТЬ

Відеосемінар коштує 1000 грн. з учасника. Вартість включає Довідник бухгалтера «Воєнні податкові пільги, нові норми оренди с.г. угідь і виплати пайовикам, оновлена зарплатна звітність, зміни у блокуванні ПН/РК, анулювання ЄП 4-ї групи, каса, ТТН, рента, суди» № 3/2023 (Додаток 3).

Кожен учасник додатково може придбати Спеціальний випуск готових рішень «Документи по військовому обліку, оренда с.г. техніки і послуги, заповнення ПН/РК, захист ЄП 4-ї групи, списання основних засобів і ПММ, позика, касові ордери/журнали» № 3/2023 (зміст в Додатку 3, вартість – 250 грн.).

УВАГА! Скористайтесь ЗНИЖКАМИ! Для постійних Клієнтів Центру професійних бухгалтерів вартість відеосемінару знижено: 1000 грн. – 900 грн. (!) (табл.).

 

Присутність на попередніх відеосемінарах Центру професійних бухгалтерів (вересень 2022 р. – травень 2023 р.)/

Вартість

Вартість відеосемінару (червень – липень 2023 р.), грн.

Тест

Основна (входить Довідник

по семінару)

Знижка (входить Довідник

по семінару)

Знижка (входить Довідник

по семінару)

Спеціаль-ний випуск

(за ба-жанням)

Рекомен-дована

(входить Довідник

по семінару та Спец-випуск)

CPA Agro

Присутність

Не були НА будь-яких ТРЬОХ з останніх чотирьох семінарів

1000

Х

Х

250

1250

400

Були НА будь-яких ТРЬОХ з останніх чотирьох семінарів

Х

900

Х

250

1150

Є договір на консультаційні послуги у 2023 році

Х

Х

Х

Х

без-коштовно

(1 чол.)

 

УВАГА! АКЦІЯ «ПЕРЕДПЛАТА НА ЧЕРВЕНЬ-ГРУДЕНЬ 2023-го ЗА ЦІНОЮ 2022-го»!

Центр професійних бухгалтерів пропонує вигідні умови підписки на червень-грудень 2023-го року за фіксованими цінами 2022-го року (див. табл. нижче).

 

Акція діє до 31 липня 2023 року!

 

Не чекайте конкретної дати, реєструйтесь вже зараз!

 

АКЦІЯ «ПЕРЕДПЛАТА НА ЧЕРВЕНЬ-ГРУДЕНЬ 2023-го ЗА ЦІНОЮ 2022-го»!

 

Підписка/

продукт

Стандарт

(рахунок на червень-грудень – 3 300 грн.)

Профі

(рахунок на червень-грудень – 5 100 грн.)

Преміум

(рахунок на червень-грудень – 6 650 грн.)

Голд

(35 000 грн./ червень-грудень, рахунок на квартал – 15000 грн.)

Вебінари

(рахунок на червень-грудень – 1 800 грн.)

Актуальні питання практики

(рахунок на червень-грудень – 1 550 грн.)

Корпоративні тренінги

(рахунок на 1 чол. – 2 500 грн.)

Сертифікація CPA Agro

(рахунок на тести – 1 200 грн.)

3 семінари/

відеосемінари

+

+

+

+

 

 

 

 

3 довідники

(електронні та друковані)

+

+

+

+

 

 

 

 

3 спецвипуски

(електронні та друковані)

+

+

+

+

 

 

 

 

3 онлайн зустрічі

(по 2 год, для відповідей на запитання)

+

+

+

+

 

 

 

 

Безкоштовна доставка літератури

+

+

+

+

 

 

 

 

Економія коштів (12%)

 

 

+

+

+

+

 

 

 

 

Економія часу (замість 3-х рахунків/актів – 1 до кінця року)

+

+

+

+

 

 

 

 

3 вебінари

(по 3 год)

 

+

+

+

+

 

 

 

Доступ до матеріалів на сайті cpau.kiev.ua

(з 2018 р.)

 

 

+

+

 

+

 

 

Індивідуальні інформаційно-консультаційні послуги

 

 

 

+

 

 

 

 

Виїзні тренінги для групи

(від 10 чол.)

 

 

 

 

 

 

+

 

4 тести (міжнародна програма CPA та ICFM)

 

 

 

 

 

 

 

+

 

Акція діє до 31 липня 2023 року!

 

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ!

Оплачуючи послуги Центру професійних бухгалтерів, учасник погоджується на застосування сторонами електронних документів із накладенням електронних підписів.

«Оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов’язковими реквізитами, у тому числі з електронним підписом автора. Юридична сила електронного документа не може бути заперечена виключно через те, що він має електронну форму» (ст. 7-8 Закону від 22.05.2003 р. № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг»).

«Кваліфікований електронний підпис має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис (п. 3, 4 ст. 18 Закону України від 05.10.2017 р. № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги»).

Безготівковий розрахунок здійснюється ВИКЛЮЧНО на ФОП Метелиця В.М!

При безготівковому розрахунку за відеосемінар: отримайте в M.E.doc (FlyDoc, СОТА, FREDO) або на електронну пошту Рахунок-фактуру ФОП Метелиця В.М. (ІН 2978215692) з накладеним ЕЦП і здійсніть оплату.

Після оплати отримайте в M.E.doc (FlyDoc, СОТА, FREDO) або на електронну пошту Акт прийому-передачі виконаних робіт ФОП Метелиця В.М. з накладеним ЕЦП та підпишіть його своїм ЕЦП.

Якщо Вам потрібен паперовий Акт, роздрукуйте його з накладеним ЕЦП ФОП Метелиця В.М. в одному екземплярі, поставте власноручний підпис і печатку.

При розрахунку готівкою або карткою за відеосемінар: здійсніть оплату через касу банку або банківський програмно-технічний комплекс самообслуговування (ПТКС) на території банку на ФОП Метелиця В.М. (ІПН 2978215692), п/р: UA893808050000000026007607794 у банку ПАТ «РАЙФФАЙЗЕН БАНК», м. Київ, МФО 380805. Призначення платежу: інформаційно-консультаційні послуги з бухгалтерського обліку.

Отримайте квитанцію. Комісія банку за розрахунково-касове обслуговування сплачується додатково до вартості семінару.

 

НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ ПЛАТЕЖІ: 1) НЕ ЧЕРЕЗ КАСУ БАНКУ

2) ЧЕРЕЗ НЕ БАНКІВСЬКИЙ ПТКС НЕ НА ТЕРИТОРІЇ БАНКУ!

При оплаті підписки на 3 відеосемінари 2023 року: отримайте в M.E.doc (FlyDoc, СОТА, FREDO) або на електронну пошту Рахунок-фактуру ФОП Метелиця В.М. (ІН 2978215692) з накладеним ЕЦП і здійсніть оплату.

Після оплати отримайте в M.E.doc (FlyDoc, СОТА, FREDO) або на електронну пошту Акт прийому-передачі виконаних робіт ФОП Метелиця В.М. з накладеним ЕЦП та підпишіть його своїм ЕЦП.

Якщо Вам потрібен паперовий Акт, роздрукуйте його з накладеним ЕЦП ФОП Метелиця В.М. в одному екземплярі, поставте власноручний підпис і печатку.

ПРИ ПОТРЕБі, ПЕРЕКОНЛИВО ПРОСИМО ПАПЕРОВІ ДОКУМЕНТИ надсилати УКРПОШТОЮ на адресу: 03127, вул. Дубініна Володі 2 кв. 49, м. Київ. Метелиці В.М.

Порядок роботи з електронними рахунками і актами

1. Рахунок на оплату семінару від ФОП В.М. Метелиця з накладеним ЕЦП надсилається за допомогою платформи ПТАХ в систему M.E.doc (або FlyDoc, СОТА, FREDO) та на електронну пошту.

На електронну пошту рахунок приходить в листі з темою «Отримано документи з платформи ПТАХ» з пошти no-reply@ezvit.com.ua (див. рис.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо лист потрапив у спам, потрібно натиснути на кнопку «Не спам», щоб в подальшому не пропускати ці документи (вони будуть у папці «Вхідні»).

Після натискання кнопки «Переглянути документ» відкривається рахунок на оплату, який необхідно погодити натисканням кнопки «Погодити документ» (див. рис.):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Після оплати рахунку за допомогою платформи ПТАХ в систему M.E.doc (або FlyDoc, СОТА, FREDO) та на електронну пошту надсилається акт надання послуг від ФОП В.М. Метелиця з накладеним ЕЦП.

На електронну пошту акт надання послуг приходить в листі з темою «Отримано документи з платформи ПТАХ» з електронної пошти no-reply@ezvit.com.ua.

Для накладення свого ЕЦП на акт надання послуг від ФОП В.М. Метелиця необхідно послідовно натиснути на кнопки: «Переглянути документ», «Погодити документ», «Підтвердити і відправити відповідь» та «Підписати, відправити квитанції» (див. рис.):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь