A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іване-Пустенська громада
Тернопільська область, Чортківський район

Звіт про результати громадського обговорення щодо присвоєння імені Якова Яковича Гніздовського Пилипченській ЗОШ І-ІІ ст.

Дата: 09.05.2023 14:41
Кількість переглядів: 119

      Відповідно до Закону України від 24.05.2012 № 4865-VІ «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та Постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій»,   відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму виконавчого комітету Іване-Пустенської сільської ради оприлюднив на офіційному веб-сайті у рубриці «Новини» (02.02.2023) та у соцмережах повідомлення про проведення громадського обговорення щодо присвоєння імені Якова Яковича Гніздовського  Пилипченській ЗОШ І-ІІ ст.

 Громадське обговорення тривало з 02.02.2023 по 02.04.2023. В обговоренні взяли участь: педагогічний та учнівський колективи Пилипченської ЗОШ І-ІІ ст, представники громадськості, представники відділу освіти сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму виконавчого комітету Іване-Пустенської сільської ради, зацікавлені жителі с.Пилипче.

У рамках проведення громадського обговорення у Пилипченській ЗОШ І-ІІ ст. заплановані та відбулися такі заходи:

16.02.2023 – громадські слухання (протокол №1 від 16.02.2023);

02.03.2023 – екскурсія до музею Я.Я.Гніздовського (протокол № 2 від 02.03.2023);

13.03.2021 - засідання круглого столу  «Роль і значення Гніздовського у розвитку світової графіки і малярства» (протокол № 3 від 13.03.2023);

протягом лютого, березня - прийом письмових та електронних пропозицій та зауважень.

   Від фізичних і юридичних осіб надійшло ряд пропозицій та зауважень у письмовій та електронній формі, зокрема:

  • Підтримали пропозицію звернутись до Іване-Пустенської сільської ради присвоїти ім’я художника Я.Я.Гніздовського Пилипченській ЗОШ І-ІІ ст. для увіковічення і вшанування пам’яті нашого земляка.
  • Звернулись до Тернопільської міської ради з проханням найменувати одну із вулиць міста Тернополя іменем Я.Я.Гніздовського.
  • Створили куток життя і творчості Якова Івановича Гніздовського, племінника Якова Яковича.
  • Вийшли з пропозицією перейменувати вулицю Село в с.Пилипче на вулицю імені Я.Я.Гніздовського.

        Таким чином процедура, передбачена Законом України від 24.05.2012    № 4865-VІ «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та Постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2012  № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», витримана.
       Узагальнені пропозиції та зауваження щодо присвоєння імені Якова Яковича Гніздовського Пилипченській ЗОШ І-ІІ ст., отримані під час проведення громадського обговорення, будуть направлені Іване-Пустенській сільській раді для розгляду відповідного питання на черговій сесії.


Відповідальний за проведення
громадського обговорення                                                                                           І.Ф.Пенькало


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь