A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іване-Пустенська громада
Тернопільська область, Чортківський район

Про заборону спалювання рослинності та її залишків!!!

Дата: 15.03.2023 16:07
Кількість переглядів: 158

Чортківське районне управління Головного управління ДСНС України у Тернопільській області вкотре наголошує про заборону спалювання рослинності та її залишків, а також нагадує про застосування механізму штрафних санкцій за статтею 77-1 «Самовільне випалювання рослинності або її залишкім» Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У разі коли зазначені діяння призводять до нанесення значних матеріальних збитків, травмування та загибелі людей порушується питання, щодо притягнення до кримінальної відповідальності органами внутрішніх справ.

Пожежі сміття, сухої рослинності та її рештків вже не перший рік спричиняють шкоди громаді. Людська необачність і недбалість, нехтування правилами пожежної безпеки, необережне поводження з вогнем - це все є причинами людського негативного впливу на навколишнє середовище, поряд з тим вони не помічають, як дані пожежі пагубно впливають на здоров`я самої людини.

Спалювання рослинності або її залишків призводить до знищення органічної речовини ґрунту, зменшення його протиерозійної стійкості, загибелі біоти, забруднення повітря та нерідко супроводжується виникненням пожеж, в результаті яких страждають прилеглі території.

Така сама ситуація спостерігається при пожежах на сміттєзвалищах. Доки вогонь або дим не вийшли на поверхню, виявити осередок загоряння візуально практично неможливо.

Закликаємо жителів громади бути обачними та свідомими. Пам’ятайте, найменше порушення правил пожежної безпеки може призвести до трагедії! Не паліть! Бережіть себе та своїх близьких!Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь