A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іване-Пустенська громада
Тернопільська область, Чортківський район

На Тернопільщині роботодавці виплатили 1,5 млн грн заборгованої зарплати

Дата: 24.05.2022 15:04
Кількість переглядів: 158

 

 

Результатом індивідуальної розяснювальної роботи фахівців Головного управління ДПСу Тернопільській області із керівниками підприємств, які заборгували своїм працівниками зарплату, стала її виплата. Адже 23 із 26 таких зарплатних боржників віддали 1,5 млн грн заробленого. При цьому бюджети отримали 454,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 715,7 тис. грн єдиного внеску.

До протидії формуванню зарплатного боргу залучаються й органи місцевого самоврядування, оскільки податок на доходи є одним із основних джерел наповнення місцевих скарбниць. Так, цьогоріч на спільних засіданнях комісій заслухали керівників 3 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Відтак одне з них ліквідувало 18,9 тис. грн зарплатного боргу, 3,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 129,6 тис. грн єдиного внеску.

Працівники територіальних органів ДПС в області спільно з органами місцевої влади також контролюють додержання платниками податків чинного законодавства про оплату праці. Цьогоріч на засіданнях комісій заслухали керівників 24 підприємств та організації, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. За наслідками проведеної роботи 23 підприємства підвищили рівень виплати заробітної плати. Як наслідок, до бюджету надійшло 85,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 104,8 тис. грн єдиного внеску.

Крім того, проведена роз’яснювальна робота з аналогічних питань із керівниками 276 підприємств краю. За результатами проведеної роботи 250 із них підвищили рівень виплати заробітної плати. Відтак бюджети додатково отримали 3,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 4 млн грн єдиного внеску.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільської області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь