Іване-Пустенська громада
Тернопільська область, Чортківський район

Щодо обчислення платниками податкових зобов’язань з плати за землю

Дата: 04.05.2022 15:24
Кількість переглядів: 198

 

 

Головне управління ДПС у Тернопільській області звертає увагу на особливості застосування норм пункту 286.2 статті 286 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Так, розрахунок податкових зобов’язань з плати за землю включає елемент бази оподаткування – нормативна грошова оцінка земельної ділянки (далі – Нормативна оцінка).

ПКУ передбачає, що платники плати за землю (далі – Платник) при поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подають витяг із технічної документації про Нормативну оцінку. Необхідність у поданні витягу із технічної документації про Нормативну оцінку виникає у Платника при затвердженні нової Нормативної оцінки (п. 286.2 ст. 286 ПКУ).

З метою уникнення неправомірного застосування Платниками положень п. 286.2 ст. 286 ПКУ шляхом «уточнення податкових зобов’язань» з платина 2021-2022 роки після затвердження постановою Кабінету Міністрів України відповідної інформації від органів місцевого самоврядування про Нормативну оцінку, дата виконання якої вказана у її технічній документації.

Додатково звертаємо увагу на норму п. 4 постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2021 року №1147, якою визначено, що технічна документація:

з нормативної грошової оцінки земельних ділянок,

загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення (на відповідній території) є чинною до початку застосування рішення відповідного органу місцевого самоврядування про затвердження нової технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, затвердженої з урахуванням вимог п. 271.2 ст. 271 ПКУ до набрання чинності Методикою, затвердженою згідно з пунктом 1 зазначеної постанови.

Детальніше про це йдеться у листі ДПС України від 02.05.2022 №3722/7/99-00-04-01-02-07.   

 

 

 

 

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

Людмила КОБЕЛЬ

 

Погоджено: 

Наталія СОРОКА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь