Іване-Пустенська громада
Тернопільська область, Чортківський район

Як стати до лав добровольців-рятувальників з цивільного захисту

Дата: 12.04.2022 13:58
Кількість переглядів: 1257


Державна служба України з надзвичайних ситуацій інформує, що у зв'язку із актом збройної агресії Російською Федерацією значно зросли обсяги проведення аварійно - рятувальних та інших невідкладних робіт.
Відповідно до пунктів 8-9 частини першої статті 19 Кодексу цивільного захисту України організація аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також проведення відновлювальних робіт належить до повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
При цьому слід зазначити, що пріоритетними завданнями підрозділів ДСНС є проведення першочергових аварійно - рятувальних та інших невідкладних робіт направлених на пошук і порятунок людей із завалів, гасіння пожеж тощо.
З початку нападу Російської Федерації на Україну за оперативною інформацією на території держави зруйновано понад 9 тисяч будівель та споруд, з яких: 6 тис. житлових будинків (із них повністю - 857), 819 навчальних закладів (141 повністю), 283 медичні заклади (20 повністю) та значну кількість промислових об’єктів та інженерних споруд.
Зважаючи на складну обстановку та великий обсяг аварійно - рятувальних та інших невідкладних робіт доцільно розглянути можливість створення та залучення до цих робіт добровільних формувань цивільного захисту (далі - ДФЦЗ).
Враховуюче вищенаведене Чортківське районне управління пропонує Вам визначити відповідальну особу за створення ДФЦЗ та провести інформаційно - роз'яснювальну кампанію щодо включення в ДФЦЗ громадян України із залученням офіційних медіа - ресурсів.
Також інформуємо, що на сайті https://dmpo.dsns.gov.ua/ в розділі "Я прагну стати добровольцем – рятувальником з питань цивільного захисту" існує можливість заповнення анкети про включення в ДФЦЗ.

Начальника районного управління     Володимир ЗАКАЛОВФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь